5.12.2012 11:32

Στο σκαμνί επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τα δικαιώματα των προσφύγων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΛΑΘΡΑ;" ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Επιστολή με την οποία στηρίζει την «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» της Σάμου απέστειλε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;» με την οποία τονίζει την αδικαιολόγητη ποινική δίωξη σε βάρος μελών της κίνησης του γειτονικού νησιού με αφορμή καταγγελίες που έστειλαν στις αρμόδιες αρχές για τη διαχείριση μεταναστών.
 
Στην επιστολή αναφέρεται:
 
«Σε μερικές ημέρες μέλος της «Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» στη Σάμο θα βρεθεί στην θέση του κατηγορουμένου στα δικαστήρια διότι πριν δύο χρόνια η Συλλογικότητα της Σάμου έκανε το αυτονόητο: έθεσε με επιστολή της ερωτήματα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης (και  κοινοποίηση στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομική Δ/νση Σάμου, Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, Διεθνή Αμνηστία)  σχετικά με  την παράνομη κράτηση ανηλίκων, τις δραστηριότητες της Frontex, και την τύχη 15 προσφύγων.
Αντί απαντήσεως η οποία δεν δόθηκε ποτέ  από την Διοίκηση ως όφειλε -στα εύλογα ερωτήματα- κινήθηκε ποινική διαδικασία στην αποστολέα της επιστολής με την κατηγορία της ψευδούς αναφοράς στις Αρχές !! 
Είναι σαφές ότι η επιστολή αυτή ενόχλησε τότε τους τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Η διοίκηση αντί να παράσχει τις οφειλόμενες πληροφορίες στην κίνηση της Σάμου και να εφαρμόσει όσα αναφέρονται στις διεθνείς συμβάσεις και την εθνική νομοθεσία χρησιμοποιεί την παλαιά και προσφιλή τακτική της τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται για δικαιώματα και αξιοπρέπεια. 
Στις μικρές κοινωνίες των νησιών του Αιγαίου είναι γνωστοί όλοι σε όλους. Ο καθένας και η κάθε μια από εμάς αγωνίζεται σύμφωνα με όσα πιστεύει, απέναντι στην βαρβαρότητα και την αντίληψη «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».
Αντίθετα, η πολιτική της κυβέρνησης και των λειτουργών της ζέχνει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως συλλογικότητα όλα αυτά τα χρόνια το ξέρουμε από πρώτο χέρι, όπως επίσης το ξέρουν  οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι το βίωσαν στο πετσί και την ψυχή τους.  
Δηλώνουμε την συμπαράσταση  και την πλήρη υποστήριξη μας στην «Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες Σάμου» και στο μέλος της που κατηγορείται, με την βεβαιότητα ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα διορθώσει έστω και καθυστερημένα την κατάφωρη αδικία που έχει προκληθεί από τις Αρχές, προστατεύοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της αναφοράς στις Αρχές. Κανείς δεν είναι μόνος όταν αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ