11.6.2015 10:17

Στο πόδι όλοι οι νησιώτες

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ, ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

Την ύστατη μάχη για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ δίνουν σήμερα όλοι οι νησιώτες από το βόρειο μέχρι το νότιο Αιγαίο, κλείνοντας τα καταστήματα και τις υπηρεσίες.

Η κίνηση αυτή εν μέσω των διαβουλεύσεων με τους «θεσμούς» που βρίσκονται ίσως στο πιο σκληρό σημείο διαπραγμάτευσης των τελευταίων μηνών, έχει συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα.  Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας θα αποτελέσει και την ταφόπλακα της οποιαδήποτε ανάπτυξης της οποιαδήποτε επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτά. Μας πάνε στο κλείσιμο με δυο λόγια ι έτσι κι εμείς κλείνουμε συμβολικά από μόνοι μας , έλεγε σημαίνων μέλος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Χίου που έχει και το γενικό πρόσταγμα στη σημερινή οργάνωση της συγκέντρωσης.

Καλέσματα έχουν εκδώσει σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί φορείς ενώ για τη διευκόλυνση των εργαζομένων έχει εξαγγελθεί σκάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ και από τον Σύλλογο Δασκάλων και νηπιαγωγών κάλεσμα για συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι και οι διοργανωτές ευελπιστούν πως η δυναμική της θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ