14.11.2012 13:39

Στο πόδι το Δημόσιο

ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Με στάση εργασίας στα πλαίσια της ευρωπαϊκής μέρας εργαζομένων απαντούν οι εργαζόμενοι στην εφαρμογή της εφεδρείας, που μαθηματικά οδηγεί στην απόλυση για περίπου 300 εργαζόμενους στο Δημόσιο για το νησί μας.
Η κρισιμότητα του προβλήματος και η ένταση των επιπτώσεων που υφίστανται οι εργαζόμενοι από τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν εκείνη που ένωσε σε ένα μέτωπο, για πρώτη φορά, όλους τους συνδικαλιστές, που χθες παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς υποστήριξαν πως από τη στιγμή που θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου για κάποιους στο δημόσιο θα ξεκινήσουν οι απολύσεις για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τονίζοντας πως «σήμερα είναι η σειρά του γείτονα αλλά αύριο η δική μας» κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν τη στήριξη του δημάρχου, του περιφερειάρχη, του Πρυτανικού Συμβουλίου όχι με ένα απλό «εντέλλεστε» για μη αποστολή των δικαιολογητικών και των στοιχείων των υπαλλήλων, αλλά πλήρη κάλυψη με απόφαση των πολιτικών τους οργάνων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ