6.8.2015 12:27

Στο «κόκκινο» οι συνθήκες υγιεινής των μεταναστών

ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ

Το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας αλλά και των συνθηκών υγιεινής που επικρατούν καθημερινά στον χώρο φιλοξενίας μεταναστών στο Λιμεναρχείο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Μ. Βουρνού και της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου και Σάμου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη και μεθοδικότερη συνεργασία με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν από τις εξαιρετικά αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών προς το νησί μας.

Μόνιμη και όχι προσωρινή λύση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι Λιμενικοί ζήτησαν την υποστήριξη του Δήμου Χίου ώστε να επιλυθεί το σημαντικό πρόβλημα ανυπαρξίας χώρων υγιεινής με τον δήμαρχο να σημειώνει ότι η τοποθέτηση χημικών τουαλετών δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των εκατοντάδων μεταναστών που φθάνουν καθημερινά στη Χίο.

«Αυτό το οποίο συζητάμε είναι να εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας μόνιμων χώρων που θα συνδέονται με την αποχέτευση», επεσήμανε ο κ. Βουρνούς υποσχόμενος μάλιστα ότι οι όποιες κινήσεις θα γίνουν μέχρι τέλος του μήνα.

Παράλληλα οι λιμενικοί ζήτησαν τον τακτικότερο καθαρισμό του χώρου από τα συνεργεία του Δήμου αλλά και τη διάθεση περισσότερου χώρου συγκέντρωσης σκουπιδιών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πλέον οι 6 κάδοι απορριμμάτων που έχει τοποθετήσει ο Δήμος έξω από τον χώρο προσωρινής διαμονής μεταναστών στο Λιμεναρχείο δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο της τοποθέτησης Press Container από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

 «Είναι επιτακτικά απαραίτητο ένα σχέδιο αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης από την κεντρική εξουσία. Όχι, σήμερα, αλλά, χθες», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Μανώλης Βουρνούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ