29.5.2012 14:20

Στο δρόμο για την υγεία (VIDEO)

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κινητοποίηση πραγματοποιούν την Πέμπτη στις 12μμ έξω από το Νοσοκομείο, το Εργατικό Κέντρο η ΑΔΕΔΥ οι σύλλογοι εργαζομένων στο νοσοκομείο και οι γιατροί καθώς και οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για την κατάντια της δημόσιας υγείας την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας και περίθαλψης και την αδυναμία των ασθενών να πληρώνουν για τα φάρμακα τους.
Για την κινητοποίηση μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Τ. Κώσταλος, πρόεδρος του Εργ. Κέντρου, ο Γ. Αμπαζής πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ο Γ. Λαμπαδοχυτός από τον ΣΕΣΝΟΧ.
«Δεν μπορεί να τίθενται τα δάνεια πάνω από τους αρρώστους» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου τονίζοντας ότι ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που δεν μπορούν εξαιτίας της κρίσης, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και στη αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, να αγοράσουν αναγκαία φάρμακα.
Από την πλευρά του ο Γ. Αμπαζής δεν απέκλεισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη διάθεση των φαρμάκων των φαρμακείων του νοσοκομείου και του ΙΚΑ στη διάθεση των ασθενών. «Όλοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία. Κάποιοι πλέον κάνουν επιλογές επιβίωσης. Κάποιος επιλέγει να φάει και κάποιος να πάρει τα φάρμακα του» κατέληξε, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην μεθαυριανή συγκέντρωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ