25.8.2015 11:04

Στις 11 Σεπτέμβρη η άφιξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν επηρεάζουν και δεν σχετίζονται σε κανένα σημείο με την προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη του Πατριάρχη Κων/πολεωςκ.κ. Βαρθολομαίου στη Χίο, διαβεβαιώνει το Πατριαρχείο όλους όσοι από ενδιαφέρον ζήτησαν διευκρινήσεις εξαιτίας της προκήρυξης εκλογών στα τέλη του Σεπτέμβρη.

«Εφόσον οι εκλογές δεν διενεργούνται την ημέρα της επισκέψεως ισχύουν όλα όσα έχουν από καιρό αποφασιστεί» αναφέρει το Πατριαρχείο και όπως προκύπτει και από την Μητρόπολη Χίου, τα πάντα που αφορούν στην επίσκεψη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήδη τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πατριάρχη,  τα μέρη τα οποία θα επισκεφθεί και οι Λειτουργίες στις οποίες θα Χοροστατήσει, ενώ θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Μητρόπολης π. Γεώργιο Κων/νου τις επόμενες ημέρες.

Μητρόπολη, Βέσσα, Καρδάμυλα

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πατριάρχης φθάνει στη Χίο στις 11 Σεπτεμβρίου και θα Χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό για την εορτή των Αγίων της Χίου. Ακολούθως στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και επίσκεψη στη Βέσσα, όπου θα τιμηθεί η μνήμη του Βεσσιανού Πατριάρχη Κων/πολεωςΚων/νου Βαλιάδη, ενώ ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα φυτεύσει έναν σκίνο στις καμένες εκτάσεις της περιοχής, όπως εξάλλου είχε κάνει και κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στο νησί μας, στην Καλλιμασιά.

Τέλος, ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού θα μεταβεί στα Καρδάμυλα, όπου βρίσκεται και ο μοναδικός ναός στο νησί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ