22.11.2012 15:03

Στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: Χιώτικη Συνεργασία,  στο πλαίσιο της Πράξης «Στηρίζοντας την απασχόληση των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου»,  η οποία έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού  2007-2013» ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης αίτησης από ανέργους, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες  κοινωνικά  ομάδες για την συμμετοχή τους στην Πράξη με στόχο την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.
Αντικείμενο του έργου είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για εκατό (100) ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας ως εξής:
• Τριάντα πέντε (35) σε θέσεις μισθωτής εργασίας
• Δεκαπέντε (15) σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
• Τριάντα (30) για αυτοαπασχόληση / επιχειρηματικότητα
• Είκοσι (20) για ίδρυση τριών (3) κοινωνικών επιχειρήσεων

Οι δράσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι ωφελούμενοι άνεργοι είναι:
- Συμβουλευτική υποστήριξη
- Παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης με εκπαιδευτικό επίδομα
- Ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι 30/11/2012.
Σημεία υποβολής αιτήσεων και λήψης πληροφοριών, καθημερινά 9:00-2:00 στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (Εγκρεμού 30, Τηλ. 2271020000) και στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ (Δημοκρατίας 8, Τηλ. 2271024130). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε και από τις ιστοσελίδες www.chios-eko.gr καθώς και  στο www.kpechios.gr.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ