4.8.2014 14:08

Στην υγειά των κορόιδων

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ Η "ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ" ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΝΕΡΟ

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο με τους "πειραγμένους" υδρομετρητές της ΔΕΥΑΧ. Τόσο στα χωριά όσο και στην πόλη το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αντίστοιχες συνέπειες στα έσοδα της ΔΕΥΑΧ.
"Οι έξυπνοι"
Βασικές γνώσεις υδραυλικού χρειάζεται ως φαίνεται κάποιος για να παρέμβει στους υδρομετρητές του δικτύου μειώνοντας την ένδειξη που καταγράφει ο μετρητής κι αντίστοιχα το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο ίδιος στη ΔΕΥΑΧ για την κατανάλωση του νερού. "Σε χωριά όπου υπάρχει ένας μέσος όρος κατανάλωσης νερού και με βάση αυτόν βγαίνουν τα τιμολόγια, δεν έχει μεγάλη ζημιά η εταιρεία από αυτούς που επιμένουν να "πειράζουν" τα ρολόγια. Εκεί όμως που όντως γίνεται η μέτρηση και υπάρχει το αντίστοιχο αντίτιμο για την κατανάλωση, σίγουρα η ζημιά είναι σημαντική για το ταμείο της ΔΕΥΑΧ. Κι εκεί μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι αθροιστικά δημιουργεί ζήτημα", σημειώνει γνώστης της κατάστασης.
Πατέντες
Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να επέμβει στον υδρομετρητή και συχνά οι παραβάτες ανακαλύπτονται καθαρά από τύχη από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ. "Υπήρχε περίπτωση που σε κατοικία ο μετρητής τον Μάρτιο έγραφε περισσότερα από ότι τον Ιούνιο  προηγούμενη κι έτσι αποκαλύφθηκε η παράβαση" παραδέχεται ο πρόεδρος Μ. Φυτούσης.
Η ευρεσιτεχνία και πρωτοτυπία των παραβατών έχει αφήσει άφωνους τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΧ αφού έχουν ανακαλύψει ότι χρησιμοποιούνται από πατέντες που περιλαμβάνουν απλά ελάσματα μέχρι και ηλεκτρικές σκούπες.
Τα καπάκια
Για την αποφυγή και πάταξη αυτών των φαινομένων έστω και καθυστερημένα η ΔΕΥΑΧ προωθεί τη χρήση νέων υδρομετρητών που έχουν καπάκι έτσι ώστε να είναι δύσκολη αν όχι αδύνατη η παραβίαση τους. Ενδιαφέρον ωστόσο θα είχε η άποψη της νέας διοίκησης της επιχείρησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου έτσι ώστε να σταματήσουν οι νομοταγείς να πληρώνουν για όλους τους άλλους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ