13.7.2016 11:04

Στην τελική ευθεία το υδατοδρόμιο Χίου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατασκευή του υδατοδρομίου της Χίου, καθώς ολοκληρώθηκε η σύνταξη και η κατάθεση του τεχνικού φακέλου για τη σχετική αδειοδότηση, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθούν και οι τεχνικοί φάκελοι για τα γειτονικά υδατοδρόμια Ψαρών και Οινουσσών.

Όπως υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Hellenic Seaplanes, Ευάγγελος Ζαγοράκης, «θα ήταν προτιμότερο η υποβολή της αίτησης να είχε γίνει με ψηφισμένο τον νέο βελτιωτικό νόμο των Υδατοδρομίων, προκειμένου να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες εκπλήξεις, ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να κινηθεί στρατηγικά προκειμένου να μη χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος».

«Δεδομένου ότι η Χίος αποτελεί σημαντικό στοιχείο του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού, δεν μπορούσαμε να αναμένουμε άλλο, καθώς ο φημολογούμενος νόμος δεν έχει ακόμη βγει σε διαβούλευση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους, τόνισε ότι «η Χίος θα αποτελέσει κόμβο στα δρομολόγια, τα οποία βάσει σχεδιασμού και εκτός απρόοπτων οικονομικό-πολιτικών εξελίξεων, θα ξεκινήσουν την επόμενη τουριστική σεζόν με τα υδροπλάνα να πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις, περιηγητικές, ναυλωμένες μεταφορές σε θέρετρα, μεταφορές φορτίων αλλά και αεροδιακομιδές ασθενών».

Αναφέρθηκε επίσης, στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στο βόρειο Αιγαίο και στην ευρύτερη  περιοχή και συγκεκριμένα στα πολλαπλά οφέλη που θα έχουν η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσες από το δίκτυο υδατοδρομίων. «Οι δήμοι των νησιών, μέσω του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου προχώρησαν με αποφασιστικότητα στην δημιουργία υδατοδρομίων στα λιμάνια τους, ενισχύοντας έτσι την αναπτυξιακή και τουριστική δραστηριότητα τους», τόνισε ο κ. Χαραλάμπους.

Ό ίδιος πρόσθεσε πως η ανάπτυξη ενός μεγάλου δικτύου υδατοδρομίων είναι ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας, ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα ότι οι δραστηριότητες της Hellenic Seaplanes είναι βιώσιμες μόνο όταν υπάρχει σωστή ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

Αναφερόμενος δε, στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes διευκρίνισε  ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης καθώς οι υπηρεσίες των υπουργείων είναι αυτές που θα προωθήσουν τα ζητήματα της γρήγορης αδειοδότησης:

«Ασφαλώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η άμεση δημιουργία ενός δικτύου και μιας νέας μεταφορικής υποδομής, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ