18.7.2014 15:36

Στην τελική ευθεία για τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΙΟΥ

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ενημερώνει τους πολίτες που θα κινηθούν προς το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας κατά τις ημέρες 19,20,21 και 22 Ιουλίου 2014 ότι θα υπάρχουν συνεργεία του Τμήματος Τροχαίας Χίου σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία θα ελέγχουν το νόμιμο της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και ειδικότερα:

1) Την κυκλοφορία δικύκλων χωρίς προστατευτικό κράνος, πινακίδα κυκλοφορίας και με εξατμίσεις που προκαλούν θόρυβο (σε περίπτωση εντοπισμού παρανομούντος οδηγού δε θα επιτρέπεται η συνέχιση της πορείας του και το όχημα θα ακινητοποιείται όπως προβλέπεται από το Νόμο)

2) Την κυκλοφορία επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων χωρίς ζώνη ασφαλείας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ΚΤΕΟ κλπ.

3) Για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών που θα κινηθούν στη επαρχιακή οδό Χίου – Βολισσού απαραίτητη είναι η χρήση ανακλαστικών στοιχείων στα ρούχα και στα σακίδιά τους, η κίνηση στο άκρο της οδού με κατεύθυνση αντίθετη από αυτή των οχημάτων και με ιδιαίτερη προσοχή κατά τις νυχτερινές ώρες.

4) Οι οδηγοί ποδηλάτων πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ και να φορούν κράνος, ενώ το ποδήλατο πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο (φρένα, φώτα, λάστιχα κλπ). Συνιστάται γενικά η συνεργασία όλων όσων μετακινηθούν στο οδικό δίκτυο του νησιού αυτές τις ημέρες και η τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ, ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα αλλά και η όχληση των προσκυνητών και των επισκεπτών του νησιού, με οποιοδήποτε τρόπο (θόρυβο, επικίνδυνη οδήγηση, ελιγμοί κλπ).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ