11.11.2015 23:56

Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν οι εμποροϋπάλληλοι

Την συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλώντας στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, σήμερα το πρωί στις 10.00 στην είσοδο της Απλωταριάς. 

Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι:

"Διεκδικούμε
¨     Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεωνμε βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
¨     Κατάργηση  της  μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων   ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
¨      Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας .  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
¨     Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις , κύριες και επικουρικές . Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
¨     Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .
¨     Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια".

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ