15.7.2016 14:30

Στην απέξω και πάλι η Χίος

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ

Δυο μέτρα και δυο σταθμά εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται τουριστικά από την προσφυγική κρίση. Ξεκινώντας νέα προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού προωθεί και πάλι τη Σάμο, την Κω και τη Λέσβο αφήνοντας επιδεικτικά απέξω της Χίο με τους 2000 πρόσφυγες και τη μείωση σε ποσοστό 90% , της τουριστικής κίνησης.

Το πρόγραμμα

Ακόμη δύο δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης (press trips) στο ανατολικό Αιγαίο -αυτήν τη φορά με στόχο την προσέλκυση Τούρκων και Γάλλων επισκεπτών στη χώρα μας- διοργανώνει για τον Ιούλιο ο ΕΟΤ, σε υλοποίηση του πολιτικού σχεδιασμού της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για την τουριστική ενίσχυση των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις.

Στο πλαίσιο του εν λόγω σχεδιασμού, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ενέκρινε δύο νέες εισηγήσεις για τη δαπάνη υλοποίησης δημοσιογραφικών ταξιδιών: α) στη Λέσβο και τη Σάμο για το τηλεοπτικό συνεργείο του τουρκικού «World Travel Channel» και β) στην Κω για Γάλλους bloggers τουριστικών ηλεκτρονικών σελίδων.

Σκοπός των δράσεων, η συλλογή πληροφοριών και φωτογραφικού υλικού για την παρουσίαση της πληθώρας των τουριστικών επιλογών που έχουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι ξένοι τουρίστες.

Αν Ανατολικό ΑΙγαίο και Προσφυγικό για την κ. Κουντουρά είναι μόνο η Σάμος, η Λέσβος και η Κως, τότε και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού έχει πρόβλημα Γεωγραφίας αλλά και όλοι εμείς σημαντικό έλλειμμα επικοινωνίας τν αιτημάτων και της κατάστασης την οποία βιώνουμε.

Τα ταξίδια

Α) Σε Λέσβο και Σάμο θα βρεθούν (19-25 Ιουλίου 2016) τέσσερις δημοσιογράφοι και τεχνικοί του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού «World Travel Channel» με στόχο τη διενέργεια τηλεοπτικών γυρισμάτων στα αξιοθέατα, τις παραλίες και τις διαδρομές των δύο νησιών. Το θέμα θα προβληθεί στην εκπομπή «Welcome To» του «World Travel Channel», που εκπέμπει στην Τουρκία καθώς και στο διεθνές δίκτυο του καναλιού στην αγγλική γλώσσα. Το ταξίδι οργανώνεται από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Β) Στην Κω θα βρεθούν (25-28 Ιουλίου 2016) πέντε Γάλλοι δημοσιογράφοι/bloggers από τα ηλεκτρονικά Μέσα: http://www.hedilya-worldtour.com/, http://www.helloitsvalentine.fr/,http://www.selimniederhoffer.com/, http://www.chauxmelemonde.com/, http://lesbaroudeurs.fr/ για την προβολή του νησιού στη γαλλική και όχι μόνον τουριστική αγορά.  Το ταξίδι οργανώνεται από το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας με τη συνδρομή του Δήμου Κω.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ