Κοινωνία

30/10/15 13:14

τελ. ενημ.: 30/10/15 13:14

Στην ANUGA 2015 η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

 

Ολοκληρώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2015», η οποία διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Koelnmesse» της Κολωνίας της Γερμανίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για την κορυφαία διεθνή, αμιγώς εμπορική, έκθεση του κλάδου στην υφήλιο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με τη «SIAL» του Παρισιού.        

Ο αριθμός των εκθετών στην «ANUGA 2015», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ την επισκέφθηκαν πάνω από 200.000 εμπορικοί επισκέπτες απ’ όλο τον πλανήτη(αγοραστές – hosted buyers: εκπρόσωποι των μεγαλύτερων δικτύων διανομών, super markets, εξαγωγικών και εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων, κ.α.).  

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, δήλωσε για τη συμμετοχή: «Η γερμανική αγορά, όπως και πολλές διεθνείς αγορές γενικότερα, αποτελούσαν και αποτελούν στόχο για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών μας. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μας στην ANUGA, την κορυφαία έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, ήταν επιβεβλημένη και πιστεύω τα αποτελέσματα για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να είναι ικανοποιητικά. Η προώθηση των εξαγωγών των τοπικών μας ποιοτικών προϊόντων, στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Οι προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν αμείωτες».

Στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε επίσης στην 23η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO 2015», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης της Καβάλας,  με μεγάλο χορηγό της συμμετοχής την «Hellenic Seaways». 

Στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2015 – 16.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση