15.4.2016 18:13

Στην αναμονή 150-200 άτομα για δίπλωμα οδήγησης

ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πάνω από 150 υποψήφιοι οδηγοί παραμένουν «όμηροι» χωρίς να μπορούν να αξιολογηθούν προκειμένου να πάρουν διπλώματα οδήγησης, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας , καθώς οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών ακυρώνονται εδώ και περίπου 1,5 μήνα, διάστημα κατά το οποίο οι εξεταστές βρίσκονται σε απεργία λόγω της κατάργησης του μηνιαίου επιδόματος ύψους 170 ευρώ που λάμβαναν για την εκτός ωραρίου απασχόλησή τους.

Στην αναμονή τουλάχιστον 150  για δίπλωμα οδήγησης

Το... «μπλόκο» στις εξετάσεις δημιουργεί σημαντικές οικονομικές απώλειες, δεδομένου ότι τα δημόσια έσοδα από τη διαδικασία των εξετάσεων, των ανανεώσεων διπλωμάτων, των ταχογράφων κλπ. ανέρχονται σε περίπου 40 εκατομμύρια τον χρόνο. Οι εξεταστές απέχουν οριστικά από τα πρόσθετα καθήκοντά τους από τις 7 Μαρτίου, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Μεταφορών «χρεώνει» στους θεσμούς τη μη επίλυση του προβλήματος.

Ο αριθμός των εξεταστών σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται σε 1.150, ενώ μόνο σε έναν μήνα συστήνονται 4.000 επιτροπές και διενεργούνται κατά μέσο όρο 200 εξετάσεις την ημέρα με 400 εξεταστές. Ετησίως ο αριθμός των υποψήφιων οδηγών ανέρχεται σε 200.000. Στη Χίο, όπως εκτιμά η υπηρεσία για εδώ και περίπου ένα μήνα που δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις η λίστα αναμονής μεγαλώνει και πλησιάζει αισίως τα 150 με 200 άτομα. Οι εξεταζόμενοι αλλά και οι εκπαιδευτές στις σχολές οδηγών είναι σε απόγνωση. "Έχουμε καθηλωθεί. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, ούτε να ανταποκριθούμε στα έξοδα μας. Οι εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται υπάρχουν παιδιά που έχουν δικαστήρια άλλοι που επείγονται την έκδοση ενός διπλώματος και είμαστε όλοι σε πολύ δύσκολη κατάσταση", δήλωσε στον "π" η Ειρήνη Ποδαρά από την ομώνυμη σχολή οδηγών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ