17.4.2013 13:56

Στη Χίο με Γερμανικό οδηγό

ΣΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Με αισιοδοξία υποδέχθηκαν οι ξενοδόχοι της Χίου την έκδοση του πρώτου τουριστικού οδηγού του νησιού μας στα Γερμανικά. Ο συγκεκριμένος οδηγός είναι Γερμανόφωνος κι εκδίδεται για πρώτη φορά από τον γνωστό εκδοτικό Γερμανικό Οίκο Μichael-Μueller-Verlag με την υπογραφή του δημοσιογράφου Philippe Ressing.

Όπως εξήγησε στον «π» ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων  Χίου Γ. Μισετζής με αυτόν τον οδηγό ανοίγει ξανά η τουριστική αγορά της Γερμανίας για τον τόπο μας. «Ο συγκεκριμένος εκδοτικός Οίκος έχει εκδώσει στα Γερμανικά πάνω από 30 οδηγούς για διάφορα νησιά και περιοχές της Ελλάδας, είναι κορυφή στο είδος του και θεωρούμε ότι ανοίγει ξανά ο δρόμος στο νησί μας για την προσέλκυση Γερμανών Τουριστών».

Εναλλακτική τάση

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συγγραφέας του συγκεκριμένου οδηγού επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τη Χίο οπότε τη γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Μάλιστα η συγγραφή του οδηγού βασίζεται σε αυτό που ειδικοί ονομάζουν view witness, δηλαδή αναφέρει μέρη, πληροφορίες κ.λπ. τα οποία έχει δει ο συγγραφέας από κοντά. «Μέσα στον οδηγό εμπεριέχονται οι περιπατητικές διαδρομές, αναφέρεται ο Γ. Χαλάτσης, οι ορχιδέες, γενικά υπάρχουν πολλές αναφορές στον εναλλακτικό τουρισμό κι αυτό το είδος είναι που προσελκύει πολύ τους Γερμανούς» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μισετζής.

Το κατάστημα του κ. Μισετζή έχει την κεντρική διάθεση του οδηγού στη Χίο και μάλιστα προγραμματίζεται μια παρουσίαση του στο νησί, τον Ιούνιο παρουσία του συγγραφέα του δημοσιογράφου Philippe Ressing.

Και οι πρώτες πωλήσεις

Ο κ. Μισετζής ήδη έχει παραγγείλει 200 αντίτυπα του οδηγού. Την πρωτιά πάντως στην αγορά του έχει ο Γ. Χαλάτσης, όπως ανέφερε ο Γ. Μισετζής κι ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου που  ήδη παρήγγειλε τα πρώτα κομμάτια για να διατεθούν στην ομάδα των Αυστριακών δημοσιογράφων που επισκέπτονται αυτή την εβδομάδα τη Χίο. Με δεδομένη την κοινή γλώσσα Αυστριακών και Γερμανών ο οδηγός αναμένεται να λειτουργήσει επίσης προς όφελος της Χίου και στην Αυστριακή αγορά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ