10.8.2015 21:35

Στη φόρα οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης ζώων στον Κοφινά

Ξανά στην επικαιρότητα επαναφέρει το θέμα των συνθηκών διαβίωσης των ζώων σε φάρμα του Κοφινά ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου, κάνοντας λόγο για συνθήκες άθλιες που επισείουν την προσοχή όλων και ιδιαίτερα των αρμόδιων φορέων.

Όπως αναφέρεται σχετικά το θέμα δεν είναι πρόσφατο. Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης «μονάδας» έχει απασχολήσει με την συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα και άλλες φορές και μάλιστα για κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη καταδικαστεί. Παρόλα αυτά στην ανακοίνωσή του Φιλοζωικού, το θέμα προφανώς δεν έχει κλείσει, με τους υπέυθυνους να καλούνται και πάλι να αναλάβουν δράση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται: την Παρασκευή 7 Αυγούστου στη φάρμα στον Κοφινά, από όπου κατασχέθηκαν τα άλογα και τα γαϊδούρια πριν δέκα ημέρες, βρέθηκε μία νεκρή κατσίκα. Όπως ακριβώς τον Ιούνιο του 2005, στη φάρμα του ίδιου ιδιοκτήτη στα Αρμόλια, όπου κατσίκες, πρόβατα και αγελάδες πέθαιναν από τις κακουχίες και τις αρρώστιες. Τότε ο ιδιοκτήτης τους είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 400 € και φυλάκιση τεσσάρων μηνών για σωρεία παραβάσεων και παρανομιών.

Λίγα χρόνια αργότερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κλειδούς ξεσηκώθηκαν για να τον διώξουν από την περιοχή όπου είχε εγκαταστήσει τα ζώα του. Οι άσχημες συνθήκες κράτησης των ζώων, η απερίγραπτη βρωμιά στις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις και ο κίνδυνος επιδημιών τον οδήγησαν και πάλι στο δικαστήριο και στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων.

Κατόπιν εγκαταστάθηκε στον Κοφινά. Από την ίδρυση του Πάρκου Εθελοντισμού και την σταδιακή αύξηση των επισκεπτών, αυξήθηκαν και οι καταγγελίες στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου με κατάληξη την παρέμβαση της Αστυνομίας, των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Δασών, την κατάσχεση των ιπποειδών και την απελευθέρωση των παρανόμως αιχμαλωτισθέντων πουλιών.

Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να μην επιτραπεί ποτέ ξανά στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη να αποκτήσει και να κακοποιήσει ζώα;

 Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην επιδοτείται η επιχείρηση με κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια».

 

*Η φωτογραφία με την ψόφια κατσίκα, αποτελεί φώτο αρχείου, από την περίπτωση του ίδιου ιδιοκτήτη στη φάρμα των Αρμολίων, όπως αναφέρει ο Φιλοζωϊκός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ