17.6.2015 12:37

Στελέχωση και αύξηση των μονάδων ΚΕΘΕΑ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ 41 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, κατατέθηκε ερώτηση, που συνυπογράφεται από 41 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη στελέχωση και λειτουργία των δομών του ΚΕΘΕΑ.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές παρά την επιδείνωση του αριθμού των εξαρτημένων (εξαιτίας της οικονομικής κρίσης) και την αύξηση των αιτήσεων για δημιουργία νέων μονάδων από τις τοπικές κοινωνίες (μια από αυτές είναι και η Χίος), το ΚΕΘΕΑ δεν έχει λάβει έγκριση νέων προσλήψεων από το 2006, ενώ από την αρχή της κρίσης (το 2009) και μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι στον οργανισμό μειώθηκαν κατά 95 άτομα.

Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς τερματίζεται στις 21/7/2015 η  επιτυχημένη λειτουργία των ΠΨΚ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν το Υπουργείο Υγείας τι προτίθεται να πράξει ούτως ώστε να εγκριθούν νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του ΚΕΘΕΑ, να δημιουργηθούν και νέες μονάδες σε περιοχές όπου υπάρχουν αιτήσεις, αλλά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ