11.2.2016 9:47

Στείρωση σκύλων από τον Δήμο Χίου και τον Φιλοζωικό και το 2016

Συνεχίζεται  για 5η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων σκύλων από τον Δήμο Χίου και τον  Φιλοζωικό Σύλλογο σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο  αριθμός των ζώων που εγκαταλείπονται  στην πόλη και στα χωριά του νησιού.

 

Τα σκυλιά περισυλλέγονται, υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις και εφόσον είναι υγιή εμβολιάζονται, στειρώνονται και επανατοποθετούνται στο περιβάλλον από το οποίο περισυλλέχθηκαν.

Στο προσεχές διάστημα επαναλειτουργήσει και το νέο δημοτικό τηλέφωνο στο οποίο οι δημότες θα μπορούν να καλούν για περιστατικά που αφορούν αδέσποτα σκυλιά.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει ότι: «είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων στην μεταφορά των σκύλων από και προς τους ιατρούς και στην φιλοξενία των σκύλων που δεν μπορούν να επιβιώσουν στο περιβάλλον που εγκαταλείφθηκαν και χρειάζονται φιλοξενία. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου έως ότου επεκταθεί το πρόγραμμα συνεχίζει να ασχολείται με την προώθηση για υιοθεσία των σκύλων, την περίθαλψη ζώων εκτροφής, άγριων ζώων, ιπποειδών και πτηνών και την πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του Φιλοζωικού. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ