8.8.2013 13:45

Στεγάστηκε

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Μετά από δύσκολες προσπάθειες πολλών ετών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινής απόκτησε τη δική του στέγη. Το Σαββάτο 3 Αυγούστου εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του, που θα στεγάζονται στην πρώην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, τον Άρτικα, όπως τον έλεγαν οι παλιοί, που τις τελευταίες δεκαετίες είχε παραχωρηθεί στην κοινότητα και στη συνέχεια στο δήμο Ιωνίας και λειτουργούσε ως καφενείο και ξυλουργείο. Στον ίδιο χώρο, υπήρχε παλιότερα η εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου, που γκρεμίστηκε στο σεισμό του 1881.

Το κτίριο παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή Καμίτση και η προσπάθεια της διοίκησης του συλλόγου ενισχύθηκε με ένα σοβαρό ποσόν που τη βοήθησε να αναπλάσει ολοκληρωτικά το χώρο, χωρίς να αλλοιώσει τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά.

Εθελοντές

Το κτίριο ανακαινίσθηκε με  εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου και συχωριανών. Το Σάββατο ο ιερέας του χωριού αγίασε τη νέα λειτουργία του χώρου και τους Κοινούσους που θα το δουλέψουν, με την ελπίδα ότι θα παράγουν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές ως πολύτιμη κληρονομιά και αρχειακή παρακαταθήκη τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα αλλά και την καταγραφή της ιστορίας που περνάνε μέσα από την μνήμη της δράσης των προγόνων τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μάνος Μυσιρλής ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο Π. Καμίτση για την προσφορά του και κάλεσε τους συχωριανούς του να στηρίξουν ακόμη περισσότερο το έργο της διοίκησης.

Ο Π. Καμίτσης πριν κόψει την κορδέλα των εγκαινίων εξέφρασε την ικανοποίηση του για την γρήγορη και εξαιρετική αξιοποίηση του χώρου.

Ακολούθησε το κέρασμα στην αίθουσα και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πανηγύρι στην αυλή του νέου σχολείο, ως το πρωί της επόμενης μέρας.      

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ