14.11.2013 18:12

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Τα Πανεπιστήμια και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τη χώρας έχασαν την πρώτη  δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο  το Σωτήρη Ρίζο, με σειρά αποφάσεων της απέρριψε τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του  Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών. που ζητούσαν να ανασταλεί η από 23.9.2013 υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκα σε διαθεσιμότητα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.

Παράλληλά, σημειώνουν οι δικαστές  του ΣτΕ ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιάκες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Επίσης, αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις  ότι από τα έγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δεν προκύπτει ότι «συντρέχει  εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και το νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης».

Τώρα, αναμένεται η δεύτερη δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία θα είναι επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει τα ΑΕΙ, κ.λπ. για το ίδιο θέμα και αναμένεται  να συζητηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2014

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ