1.8.2019 11:24

Στα σκαριά νέα Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα «ΠΟΣΕΙΔΏΝ» προέκυψε από μια ανάγκη εθελοντισμού και προσφοράς για την οικολογική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Χίου.  «Στα μεγάλα κοινά προβλήματα, όπως είναι η περιβαλλοντική κρίση, όλοι είμαστε μέρος  του προβλήματος  αν δεν συμμετέχουμε στη λύση.  Ο εθελοντισμός, η προσφορά δηλαδή προσωπικής ενέργειας και χρόνου σε δράσεις προστασίας του κοινού μας περιβάλλοντος, είναι η πιο αποτελεσματική μορφή συμμετοχής μας στα κοινά. Μπορούμε όλοι να οργανώσουμε, ή να συμμετέχουμε σε δράσεις εθελοντισμού για το περιβάλλον, εντοπίζοντας τις προτεραιότητες στην περιοχή μας και αναλαμβάνοντας δράση δηλώνοντας με το παράδειγμά μας πως υπάρχει ένας πλανήτης, ένας κόσμος, ένας σκοπός! Σε συνεργασία με το δήμο Χίου και άλλες υπηρεσίες η ομάδα θα οργανώνει αναδασώσεις, καθαρισμούς παραλιών, καθαρισμούς δρόμων, καθαρισμούς ποταμιών, ανακύκλωση, και άλλες διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις», αναφέρουν τα μέλη της νεοσύστατης ομάδας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

Μάλιστα στα πλαίσια της προσπάθειας για μία πιο καθαρή Χίο, ο «Ποσειδών»  καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν να συμμετάσχουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 9 Αυγούστου  στις 18:00  στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

«Στα πλαίσια μιας προσπάθειας για μία πιο καθαρή Χίο, διοργανώνεται συνάντηση από άτομα που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας νέας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με στόχο την περιβαλλοντική προστασία. « Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες.», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η νέα υπό σύσταση μη κερδοσκοπική οργάνωση», επισημαίνουν οι πρωτεργάτες του «Ποσειδών»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ