13.2.2015 18:16

Στα πρότυπα Σμύρνης και Τσεσμέ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ

Να δείξει η Χίος το ευρωπαϊκό της πρόσωπο αποτελώντας παράλληλα και πόλο έλξης των Τούρκων επισκεπτών λάτρων του ποδηλάτου ζητούν με επιστολή τους από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου οι «Ποδηλάτες» Χίου.

Όπως σημειώνουν στη σχετική επιστολή τόσο στη Σμύρνη όσο και στον Τσεσμέ έχουν δημιουργηθεί ποδηλατόδρομοι και κυκλικοί κόμβοι που βοηθούν οδηγούς και ποδηλάτςς να συνυπάρχουν με ασφάλεια.

Αναλυτικά η επιστολή προς τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου:

«Κύριε Πρόεδρε ,όπως είναι γνωστό, ο σύλλογος μας ειδικεύεται στην διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου υγείας και κοινωνικότητας όλων των ηλικιών, ενθαρρύνοντας την σωστή χρήση του που συντελεί στην αποφόρτιση του κέντρου από αυτοκίνητα και δημιουργεί υπευθύνους πολίτες.

Παράλληλα έχει αναπτύσσει δεσμούς και επαφές με όμοια σωματεία της Σμύρνης , ανταλλάσσοντας επισκέψεις με διαδρομές ποδηλατικές .

Ήδη , τόσο στην Σμύρνη , όσο και σε λοιπές αστικές περιοχές μέχρι και την Κρήνη (Τσεσμες), έχουν δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμοι και κυκλικοί κόμβοι που βοηθούν οδηγούς και ποδηλάτες να συνυπάρχουν με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων σας , με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου , υποβάλλομαι αίτημα δημιουργίας ποδηλατοδρόμων μεικτής χρήσεως πλάτους 1,00 Μέτρου στα κάθε κυκλοφοριακούρεύματος της λιμενικής ζώνης προκυμαίας με παράλληλη διακεκομμένη γραμμή χρώματος ροζ-κεραμιδί και ποδηλατικές στάμπες του ιδίου χρώματος ανά αποστάσεις 30μετρων.

Ο μεικτός ποδηλατοδρόμος θα περιορίσει από τη μια τους ποδηλάτες στα δεξιά του δρόμου και από την άλλη θα ώθηση τους οδηγούς να τους λαμβάνουνυπόψη τους και να τους προστατεύουν.

Παράλληλα θα περιορίσει σημαντικά ή και θα εξαλείψει την παραβατικότηταστάθμευσης Ι.Χ επί των πεζοδρόμιων που παρατηρείται τελευταία , μετά την σωστή αφαίρεση των προβληματικών κολονακιών.

Τις θέσεις σταθμεύσεις ποδηλάτων θα τις υποδείξουμε σε σχέδιο που θα καταθέσουμε στην συζήτηση της λιμενικήςεπιτροπής» .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ