14.2.2022 13:41

Στα «κόκκινα» για καλό σκοπό ο Δήμος Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου η καθιερωμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου και ο Δήμος Χίου.

Η κάμερα του «π» βρέθηκε στην αίθουσα «Α.Λοίζος» όπου αιμοδότες από νωρίς το πρωί πραγματοποιώντας πρώτα «rapid test» αφιέρωσαν μερικά λεπτά δίνοντας ένα πολύτιμο δώρο, αίμα σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τη δράση στήριξαν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ του Δήμου Χίου, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας καλώντας τους συναδέλφους τους να λάβουν μέρος.

Η ιατρός, Χρυσάνθη Κάκκαρη αναφέρθηκε στον στόχο του τμήματος Αιμοδοσίας που είναι όπως δήλωσε «η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκέντρωση φιαλών αίματος». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πράξη μεγάλης προσφοράς καθώς οι αιμοδότες χωρίς να γνωρίζουν τους ασθενείς προσφέρουν το αίμα τους.

Με την ολοκλήρωση της δράσης μάλιστα, θα ακολουθήσει συλλογή πλάσματος και αιμοπετάλια τα οποία θα αποβούν χρήσιμα στους ασθενείς.

Με την σειρά της, η Προϊστάμενη του Τμήματος Αιμοδοσίας, Άννα Σωτηρίου, έκανε λόγο στις αυξανόμενες ανάγκες του τμήματος με αποτέλεσμα η προσφορά αίματος να αποδεικνύεται σωτήρια:

«Με αυτά τα 15 λεπτά μπορούμε να σώσουμε ζωές κοινών ασθενών».

Η επόμενη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιμασιά στις 27 Φεβρουαρίου την Κυριακή το πρωί.

Τέλος, το τμήμα αιμοδοσίας δέχεται και καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο εθελοντές αιμοδότες από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00 το πρωί μέχρι τα 13:30 το μεσημέρι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ