17.11.2021 14:31

Στα χέρια των ναυτικών του αύριο η μεγάλη σημαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκε από τον Δήμο Χίου στους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Μηχανικών του νησιού

Στα χέρια των ναυτικών του αύριο, με εκπρόσωπο τον Διοικητή της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, Αντιπλοίαρχο Λ. Σ., Ιωάννη Μάργαρη παρέδωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης και ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Βρουλής την μεγάλη σημαία.

Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου όπου σπουδαστές παρέλαβαν με αίσθημα ευθύνης και τιμής το σύμβολο που καλούνται να ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, Ιωάννης Μάργαρης συγκινημένος ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο όσο και την Περιφέρεια για την συμβολική παραλαβή της μεγάλης σημαίας:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα να παραλάβουμε την μεγάλη σημαία η οποία θα βρίσκεται στο σπίτι μας και να αποδώσουμε την τιμή που της αξίζει γιατί πάνω σε αυτό το ιερό πανί είναι όλη η Ελλάδα, ήταν, είναι και θα είναι ολόκληρη η χώρα μας. Σύμβολο ιερό και πανανθρώπινο που κοιτάμε με ρίγος, συγκίνηση και υπερηφάνεια».

Δήμος Χίου-Περιφερειακή Ενότητα Χίου- ΑΕΝ Μηχανικών Χίου

Στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου, Στ. Κάρμαντζη, ο οποίος τόνισε την αξία της σημαίας, η οποία από εδώ και πέρα θα βρίσκεται στα χέρια των πρεσβευτών της πατρίδας, τους ναυτικούς.

Μάλιστα στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία έχοντας υπηρετήσει ως ανθυποπλοίαρχος:

«Η υπερηφάνεια που είχα ως ανθυποπλοίαρχος στα 21, 22 και 25 μου χρόνια ήταν απίστευτη όταν στους ωκεανούς και στις θάλασσες μακριά από την Ελλάδα, έβλεπα την γαλανόλευκη μας να κυματίζει περήφανη στα λιμάνια του κόσμου».

Τον λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης, Π.Βρουλής ο οποίος εξέφρασε την συγκίνηση του για μια τελετή συμβολικής αξίας:

«Το να παραδίδεις τα σύμβολα σου σε νεότερες γενιές και τι γενιές; Αυτές οι οποίες θα την πάνε σε όλα τα πέρατα του κόσμου… Μας δίνει κουράγιο και σε εμάς ότι πράξαμε, πράττουμε και θα πράττουμε για το καλό της πατρίδας».

Ο Διοικητής της ΑΕΝ, Ιωάννης Μάργαρης κλείνοντας, φανερά συγκινημένος διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι σπουδαστές θα φτάνουν αντάξιοι του χρέους τους.

Τέλος απευθύνθηκε στον Δήμαρχο, Στ. Κάρμαντζη και τον Αντιπειρφερειάρχη, Π. Βρουλή:

«Με την ευκαιρία αυτή, αναγνωρίζεται και η σημασία αυτής της σχολής και με την ευκαιρία αυτή σας καλώ και τους δυο άρχοντες της αυτοδιοικητικής μας διοίκησης να είσαστε δίπλα μας, σας έχουμε ανάγκη γιατί εδώ συντελείται ένα πολύ σημαντικό έργο όχι μόνο της τοπικής οικονομίας αλλά της εθνικής μας».

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "Π" ΣΤΟ FACEBOOK

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ