26.3.2014 9:44

Στα χαρακώματα για την αξιολόγηση

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μέχρι τις 11 Απριλίου 2014 καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, να αποστείλουν στον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, ύστερα από σχετική εντολή του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου ενώ η τελική έκθεση αυτοαξιολόγησης θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τέλους του διδακτικού έτους.
Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί τους εκαπιδευτικούς να υπερασπίσουν τις απόφασεις των συλλόγων διδασκόντων όπου εκφράστηκε η κοινή διάθεση να μπουν εμπόδια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ.
"Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια την αξιολόγηση.  Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση να παίρνουμε αποφάσεις άρνησης συγκρότησης ομάδων εργασίας. Η συγκρότηση των ομάδων εργασίας είναι πάντα ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να καταλήξουν σε άρνηση, ψηφίζοντας το σχετικό πρακτικό. Ειδικά σήμερα, μετά από την νέα εγκύκλιο.

Καλούμε τους διευθυντές να μη σπεύσουν να υλοποιήσουν εντολές αντίθετες στις αποφάσεις του κλάδου, αν φυσικά νιώθουν ότι ανήκουν στον κλάδο αυτό. Ακόμα και στην περίπτωση που ορίζει κάποιος διευθυντής ομάδες εργασίας, δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μας. Δεν συμμετέχουμε στις ομάδες. Να μην κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι για την αυτοαξιολόγηση".
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ