13.2.2017 18:30

Στα δικαστήρια "σέρνει" τον Δήμο Χίου η "Οικόπολις" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ 2014

Κι άλλο νερό μπαίνει στον μύλο της αντιπαράθεσης μεταξύ της εταιρείας ανακύκλωσης «Οικόπολις» και του Δήμου Χίου, αφού μόλις χθες παραλήφθηκε στην οδό Δημοκρατίας, αγωγή της εταιρείας κατά του Δήμου, με την οποία ζητά να της πληρωθούν δυο τιμολόγια για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Συγκεκριμένα η «Οικόπολις» αξιώνει από τον Δήμο Χίου,  το ποσό των 120.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε δυο τιμολόγια, ένα των 50.000 ευρώ για το 2013 και ένα των 70.000 ευρώ για το 2014.

Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου

Η υπόθεση έχει ήδη εξεταστεί στο ποινικό δικαστήριο κι από εκεί πήρε τον δρόμο για τα διοικητικά δικαστήρια όπου και προφανώς θα εκδικαστεί.  Το ποσό αφορά εργασίες που εκτελέστηκαν κατά τη θητεία Λαμπρινούδη, κάτι όμως που η νυν δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης φαίνεται να μην αναγνωρίζει. « Έχουμε παραλάβει 2 αγωγές αυτές τις μέρες για μη εξόφληση τιμολογίων παρελθόντων ετών. Αυτές τις χειρίζεται η νομική υπηρεσία του Δήμου μας. Εγώ, διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα διαφυλάξουμε και θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών» δήλωσε στον «π» ο κ. Μπελέγρης.

Ζητάμε να πληρωθούμε για έργο που έχουμε εκτελέσει

«Είναι παλιές οφειλές του Δήμου από την περισυλλογή των απορριμμάτων. Για κάποιους μήνες μας είχαν αφήσει απλήρωτους και προσπαθούμε να πάρουμε τα χρήματα μας διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα μας. Αυτό από μόνο του αποτελεί και απάντηση στους ισχυρισμούς του Δήμου ότι πλουτίσαμε από την ανακύκλωση. Πώς γίνεται αυτό όταν ακόμη μας χρωστάνε;», αναρωτήθηκε εκπρόσωπος της εταιρείας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».

Με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες του σήμερα, μια οφειλή της τάξης των 120.000 ευρώ σε μια εταιρεία, αποτελεί ισχυρό βαρίδι για τη βιωσιμότητα της. Και λειτουργεί και αποτρεπτικά ως προηγούμενο για ιδιώτες που ενδέχεται να επιθυμούν στο μέλλον μια συνεργασία με τον  Δήμο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ