6.6.2023 13:42

Στα δικαστήρια Μαστιχοπαραγωγοί και ΔΕΥΑΝΧ για το «μαχαίρι» στα υδρόμετρα- Βίντεο

Αφήνουν χωρίς νερό το 70% των μαστιχοπαραγωγών λέει ο Νίκος Νύκτας- Δίνουμε επαρκή ποσότητα για 40.000 νέα δέντρα, ανταπαντά ο Βασίλης Μυριαγκός

Στα δικαστήρια τελικά κατέληξε η διαμάχη μεταξύ της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και της ΔΕΥΑΝΧ, με αφορμή την απόφαση της δημοτικής εταιρείας να «κόψει» τα υδρόμετρα στους μη κατ επάγγελμα αγρότες, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα η Ε.Μ.Χ. να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΥΑΝΧ. 

Για ακατανόητη ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα σχεδόν το 70% των μαστιχοπαραγωγών να μείνουν χωρίς νερό, έκανε λόγο το μέλος της διοίκησης της Ε.Μ.Χ. και δικηγόρος Νίκος Νύκτας, λέγοντας ότι το χαρακτηρισμός του «κατ επάγγελμα και μη κατ επάγγελμα αγρότη» έχει να κάνει με φορολογικές και όχι πρακτικές διαδικασίες.

Άλλωστε, εξήγησε ο κ. Νύκτας, οι μεγαλύτεροι μαστιχοπαραγωγοί της Ένωσης είναι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Επιπλέον ο Νίκος Νύκτας, έσπευσε να σημειώσει ότι βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι φετινές ποσότητες νερού δεν δικαιολογούν τη λήψη τόσο αυστηρών μέτρων καλώντας τη ΔΕΥΑΝ Χίου να στοιχειοθετήσει με πλήρως επιστημονικό τρόπο, το συμπέρασμά της περί λειψυδρίας.

«Υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού στα μαστιχοχώρια»

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου, στο πλαίσιο δηλώσεών του στα Μ.Μ.Ε. έσπευσε να εξηγήσει ότι τα μαστιχόδεντρα τα οποία παράγουν μαστίχα δεν ποτίζονται και γι αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να γίνεται σπατάλη νερού.

«Απεναντίας, αναφορικά με τα νέα δέντρα, παρέχουμε όσο νερό χρειάζεται για να ποτιστούν τα 40.000 νέα δέντρα», ανέφερε ο κ. Μυριαγκός.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ