25.4.2013 12:14

Στα αζήτητα οι «ματωμένες» φράουλες

ΣΤΟ ΜΙΣΟ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στα ψυγεία των οπωροπωλείων τόσο της Χίου όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας παραμένουν οι φράουλες της Μανωλάδας, αφού ο κόσμος, μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή, είτε αγοράζει φράουλες εισαγωγής, είτε γυρίζει την πλάτη στο συγκεκριμένο είδος.
Το μποϋκοτάζ της «ματωμένης» φράουλας, όπως χαρακτηρίζεται από τα διεθνή Μέσα, συνεχίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Χίος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αφού η πώληση του συγκεκριμένου φρούτου έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα. Τόσο η τιμή του προϊόντος όσο και η ζήτησή του έχουν καταγράψει ελεύθερη πτώση. Έτσι από 3,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, χθες οι φράουλες Ηλείας έφθασαν να πωλούνται από 1,5 έως και 2 ευρώ το κιλό.
Παρά τη μειωμένη τιμή όμως, ο κόσμος διατηρεί τον αποκλεισμό στο προϊόν, με αποτέλεσμα κεντρικό μανάβικο στην πόλη της Χίου να έχει καταφέρει να πουλήσει μόλις μισό τελάρο φράουλες από την αρχή της εβδομάδας.
«Η ζήτηση έχει πέσει στο ελάχιστο δυνατό. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να επικροτεί τα γεγονότα της Μανωλάδας. Όμως είναι άδικο αυτό το οποίο γίνεται. Υπάρχουν 2 παραγωγοί που έκαναν αυτές τις πράξεις και τώρα η μπάλα παίρνει και τους υπόλοιπους 3.000 παραγωγούς. Καταφέραμε τελικά να βάλουμε ταφόπλακα σε ένα από τα λίγα εναπομείναντα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας», ανέφερε στον «π» ο Οδ. Ντούλης.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ