20.1.2014 11:07

Στα αστικά δικαστήρια η υπόθεση Λαλά

>> Συνέχεια για την πολύκροτη υπόθεση σε μία προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες για το σκάνδαλο των 4 εκ. ευρώ

Στα αστικά δικαστήρια διεξάγεται αυτές τις μέρες η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με την υπεξαίρεση χρημάτων  από την 55χρονη πρώην υπάλληλο της Interamerican, Ελ. Αρακά, σε βάρος αρκετών ασφαλισμένων της εταιρείας, τον Ιούλιο του 2011.

Η κατηγορούμενη διώκεται για ποσά που ίσως να ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ, από το 2009 και μετέπειτα,  καθώς κατηγορείται ότι αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά, που φθάνουν μέχρι και τις 400.000 ευρώ ανά άτομο, λέγοντας στα θύματα της ότι θα τα επένδυε σε αμοιβαία κεφάλαια.

Οι μηνύσεις από τα θύματα κατατέθηκαν και παρότι ακόμη καθυστερεί επιδεικτικά η έκδοση του βουλεύματος για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, προκειμένου να απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες σε βάρος της φερόμενης ως έχοντας πραγματοποιήσει την υπεξαίρεση το αστικό μέρος της υπόθεσης προχωρά κανονικά.

«Το ποινικό μέρος της υπόθεσης συνδέεται με το αστικό γι αυτό και το βούλευμα θα διαλευκάνει την υπόθεση. Είναι προαπαιτούμενο για να έχουμε την πλήρη εικόνα», σημειώνουν δικηγορικοί κύκλοι.

«Ζητάμε από την εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της γι αυτό που έγινε από παράλειψη της. Αναμέναμε τουλάχιστον να εκφράσει τη συγνώμη της στα "θύματα" και έμπρακτα να τους επιστρέψει ένα μέρος της απώλειας τους», σημειώνει με νόημα ο δικηγόρος κ. Μαννάρας που εκπροσωπεί κάποιους από τους εξαπατημένους.

Συνυπαίτια η εταιρία

Αυτό ούτε λίγο ούτε πολύ θα υποστηρίξουν τα θύματα, που, όπως σημειώνουν στον «π» θεωρούν ότι είναι αν μη τι άλλο παράλογο η ίδια η εταιρεία να μη γνώριζε τι συνέβαινε στα γραφεία της από ένα πολυβραβευμένο της στέλεχος. «Ακόμη κι αν δεν ήξεραν τίποτα, έχουν ευθύνη για αμέλεια», υποστηρίζουν.

Η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει για το επόμενο διάστημα τις δικαστικές αίθουσες. Προηγήθηκαν το διάστημα που πέρασε αρκετές αναβολές,  αφού δεκάδες είναι οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, ακόμη κι αν κάποιες από αυτές δεν προχώρησαν στο τελικό στάδιο, λόγω αδυναμίας των εναγόμενων να ανταποκριθούν στα δικαστικά έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το αστικό μέρος απόφαση δε θα βγει άμεσα από το δικαστήριο. Θα εξεταστούν οι μάρτυρες, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά από κάποιοι χρονικό διάστημα θα αποφανθεί ο δικαστής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ