1.10.2015 20:54

Στα 10 καλύτερα οινοποιεία του Αιγαίου ο Αριούσιος

Μεταξύ των 10 καλύτερων. Οινοποιείων του Αιγαίου, με εκτενή μάλιστα αναφορά, κατατάσσει τον Αριούσιο, ο ιστότοπος Arttravel.gr.

Στο αφιέρωμα του αναφέρει

Το οινοποιείο λειτουργεί από το 2008 στη βορειοδυτική Χίο σε μια περιοχή που για χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και έχει στόχο όχι μόνο να αναδείξει το κρασί του νησιού αλλά να δώσει πνοή στην περιοχή. Απέχει περίπου 59 χλμ. από την πόλη της Χίου και είναι κτισμένο σε τρία επίπεδα, σε μία προνομιακή θέση με θέα το απέραντο Αιγαίο. Ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής του κρασιού, να κατέβει στα κελάρια με τα δρύινα βαρέλια και να δει μια μικρή συλλογή παραδοσιακών αγροτικών εργαλείων και αντικειμένων. Στην αίθουσα γευσιγνωσίας και οινογνωσίας “Αριουσία Χώρα” μπορείτε να παρακολουθήσετε οπτικοακουστικό υλικό για την ιστορία του τόπου και του κρασιού, να γευθείτε τα κρασιά σε συνδυασμό με τοπικές νοστιμιές και να απολαύσετε, τις απογευματινές ώρες, ένα ποτήρι κρασί, τον καφέ ή και το γλυκό σας με υπέροχη θέα στο τοπίο της βορειοδυτικής Χίου (Θέση Σοφού, Εγρηγόρος, τηλ.: 2274071346, www.ariousios.gr, επίσκεψη κατόπιν συνεννόησης).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ