31.5.2015 10:29

«Σπασμένες» οι εφημερίες των ορθοπεδικών

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» ΑΠΟ ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ

Με συγκεκριμένο ωράριο ή καλύτερα με τη μέρα αντιμετωπίζονται τα επείγοντα ορθοπεδικά περιστατικά στο «Σκυλίτσειο».

Όπως αποδεικνύεται από τα περιστατικά τα οποία καταγγέλλουν συμπολίτες μας , τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ορθοπεδικός εφημερεύει μόνο κατ ευφημισμό.

Οι «τυχεροί» που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες ορθοπεδικού σε ώρες δημοσίου προφανώς εξετάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι άτυχοι που μέσα στην ατυχία τους χτυπούν και «άσχημη» για το Εθνικό σύστημα υγείας ώρα, απευθύνονται στο «Σκυλίτσειο» όπου δέχονται τις πρώτες βοήθειες, υποβάλλονται, αν το υποδείξει ο εφημερεύων γιατρός σε ακτινογραφία και από εκεί και πέρα παραπέμπονται ή σε εξωτερικό ιατρό για την αντιμετώπιση της κατάστασης ή στην Τρίτη και την Πέμπτη που λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία.

Τα περιστατικά

Τα περιστατικά μιλούν από μόνα τους , όπως γλαφυρά τα περιγράφουν συμπολίτες μας. «Χτύπησα στο χέρι το Σάββατο και φοβήθηκα ότι το είχα σπάσει. Πήγα στο Νοσοκομείο, μου έβγαλαν ακτινογραφία και μου είπαν ότι μάλλον είναι σπάσιμο, καλύτερα όμως να με έβλεπε ορθοπεδικός την... Τρίτη στα εξωτερικά ιατρεία! Εννοείται ότι πήγα σε γιατρό εκτός Νοσοκομείου. Εγώ  όμως, μπορούσα να πάω σε εξωτερικό γιατρό. Άλλος που δεν μπορεί τι θα κάνει θα περιμένει από το Σάββατο ως την Τρίτη με σπασμένο χέρι ή πόδι;».

Το επόμενο περιστατικό ήταν ακόμη πιο σοβαρό, το ατύχημα έγινε μεσοβδόμαδα αλλά πάλι ο ασθενής δεν πέτυχε τη σωστή μέρα που το νοσοκομείο διαθέτει γιατρό, οπότε τον παρέπεμψαν για την... Πέμπτη. «Η επίσκεψη στο γιατρό, ο νάρθηκας οι ακτινογραφίες, μου κόστισαν πάνω από 200 ευρώ. Κατά τα άλλα έχουμε νοσοκομεία, νέες πτέρυγες κι έχουμε κι ασφάλειες. Τίποτα δεν έχουμε».

 Σε επικοινωνία του «π»  με τον Διοικητή του Σκυλίτσειου, ο κ. Επιτροπάκης υποστήριξε ότι οι ορθοπεδικοί εφημερεύον κάθε μέρα και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπίστηκε το περιστατικό.

Μένει να αποδειχθεί το ορθόν του δημοσιεύματος και μέχρι τότε ευχόμαστε στον κ. Επιτροπάκη να μη χρειαστεί απογευματινή ή βραδινή ώρα ορθοπεδικό, αν χρειαστεί δε, έχουμε να του προτείνουμε κάποιους ιδιώτες... Αλλιώς Τρίτη και Πέμπτη!  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ