29.10.2015 16:05

Σούδα, χώρος διαμονής προσφύγων

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΤΑΦΡΟΥ

Ο χώρος της Σούδας από το πρωί της Πέμπτης έχει αποκλειστεί ενώ έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα που μέχρι πρότινος στάθμευαν στην περιοχή. Υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, ο Δήμος σε συνεργασία με τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς θα προχωρήσουν στην άμεση τοποθέτηση τεσσάρων μεγάλων σκηνών διαστάσεων 24 x 10 μ. καθώς και 40 οικίσκων διαστάσεων 3,20 x 5,70 μ.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση σκηνών και κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν από εθελοντές και οργανισμούς καθώς και πολλών χημικών τουαλετών.

Προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός θα απαιτηθούν τα 2/3 του χώρου που σήμερα έχει αποκλειστεί ενώ σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών τότε θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ