17.11.2015 9:45

Σώστε τον Αγ. Γιώργη

ΕΝΕΡΓΟΠOΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΗΚΟΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Μετά από την πολύμηνη παύση των εργασιών επισκευής του ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου από τέλος Ιουνίου, στο χωριό του Αγίου Γεωργίου Συκούση,  λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, επιτροπή των κατοίκων αποτελούμενη από τους Γ. Φινέσκο, Γ. Μανάρα  και Ν. Κύλη ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανακινήσει την υπόθεση. Το έργο έχει διακοπεί λόγω έλλειψης πιστώσεων, αν και  είχε ενταχθεί με προϋπολογισμό 642.812.000 ευρώ στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, από το 2014.

Να το ξεμπλοκάρουν

Η επιτροπή  τονίζει ότι αποφάσισαν να κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση,  με την άδεια του ιερέα και των επιτρόπων της εκκλησίας, για  να προσπαθήσουν να ξεμπλοκάρουν το έργο που έχει βαλτώσει λόγω της  οικονομικής κρίσης.

«Ξεκινήσαμε με πρώτη επαφή  του Νίκου Κύλη με το κυβερνητικό Βουλευτή Χίου  Ανδρέα Μιχαηλίδη ο οποίος αφού ενημερώθηκε στο γραφείο του, επισκέφτηκε το χωριό  τη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και δεσμεύτηκε να παρέμβει άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού για την  επανέναρξη των εργασιών. Επόμενο βήμα  μας είναι η ενημέρωση και των άλλων πολιτικών παραγόντων της Χίου, του Βουλευτή Ν. Μηταράκη , του Δήμαρχου  Μ. Βουρνού ,  του Αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρματζη και της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου».

Όλοι μαζί 

Παράλληλα, η επιτροπή εστιάζει  και στη βοήθεια από τους  «απανταχού της γής Αγιωργούσους», η  ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη και πολύτιμη, με όποιοι τρόπο μπορούν απ’ όπου  βρίσκονται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ