30.11.2012 8:56

Σωσίβιο Π.Ε.Δ. στην ΕΤΑΧ

• ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΖΩΗΣ ΜΕ 30.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Η αυτονόητη λύση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δια μέσου του βασικού της μετόχου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, δίνεται για την ΕΤΑΧ, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να μπουν σε μεγάλη περιπέτεια δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 14 εκ. ευρώ από τα ΟΠΑΑΧ και το Leader Αλιείας. Πριν μεταβεί στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΧ, Πολ. Λαμπρινούδης, είχε μαζί του απόφαση αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους 50.000 ευρώ.
Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, με την ιδιότητα κι εκεί του προέδρου, εισηγήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης τη συμβολή της Π.Ε.Δ. στο ποσοστό της συμμετοχής της. Για να αποσπάσει τη συναίνεση των υπολοίπων μελών της Π.Ε.Δ. προσήλθε στη συνεδρίαση με ένα δώρο κι έναν ελιγμό. Ανακοίνωσε ότι σε επαφή του με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ο κ. Κ. Ασκούνης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει εκτάκτως την Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με 30.000 ευρώ για μια σειρά δράσεων της.
«Να δοθεί άμεσα το ποσό των 15.000 ευρώ στην ΕΤΑΧ από την Π.Ε.Δ., ώστε με μαξιλάρι 100.000 ευρώ να είναι διασφαλισμένες οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων της Π.Ε.Δ.  τους επόμενους μήνες και οι υπόλοιπες 15.000 ευρώ να δοθούν μόλις έρθει η έκτακτη χρηματοδότηση από την Κ.Ε.ΔΕ.», πρότεινε, κάμπτοντας τις αντιρρήσεις των μελών της διοίκησης και πιθανά των εργαζομένων.
Την πρόταση δεν ψήφισαν ο επικεφαλής της παράταξης του Κ.Κ.Ε. στο Δήμο Λέσβου, Ευαγ. Παλαιολόγος, και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λέσβου κ. Φραγκόπουλος. Οι δυο τους ζήτησαν να γίνει πρώτα αναλυτική παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης όλων των Εταιρειών της Π.Ε.Δ. και ακολούθως να ληφθούν οι αποφάσεις αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Ο κ. Λαμπρινούδης διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συμβεί σε επόμενη συνεδρίαση, μάλλον όμως δεν έπεισε ούτε τον εαυτό του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ