27.5.2015 12:37

«S.O.S» από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του ΕΣΠΑ σε Χίο, Ψαρά κι Οινούσσες

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που δουλεύουν σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες καθώς παραμένουν απλήρωτοι.

Το θέμα φέρνει στο προσκήνιο ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου με επιστολή του στο Υπ. Υγείας σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι αναπληρωτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικογενειακές, κοινωνικές και υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις (σημειωτέων ότι κάθε πρωί πληρώνουν για να μετακινηθούν προ τα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία τους).

«Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί «πολλών ταχυτήτων», είναι «όμηροι» των εργασιακών σχέσεων που καθιερώθηκαν από την πολιτική της Ε.Ε, των κυβερνήσεων που την ασπάζονται και την προώθηση «Νέου Σχολείου» και ως «όμηροι» είναι αναγκασμένοι όχι μόνο να υπομένουν την υποκατηγοριοποίησή τους, αλλά και να στερούνται το αυτονόητο, την αμοιβή τους για ήδη παρεχόμενη εργασία, ανάλογα με το κλιμάκιό τους», αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων ζητώντας την άμεση πληρωμή τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ