10.3.2013 9:17

Σοβαρά προβλήματα στο Ηραίο από ξαφνική νεροποντή

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την περιοχή Ηραίου Σάμου. Περισσότερα από 50 υπόγεια πλημμύρισαν ενώ δύο αυτοκίνητα και ένα κοντέινερ παρασύρθηκαν στην θάλασσα. Τουλάχιστον άλλα 15 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν τόνους λάσπης στους κάθετους δρόμους του οικισμού κατακλύζοντας σπίτια και μαγαζιά.

Υπόγεια παρκινγκ γέμισαν νερά ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών κλιμακίων έδωσαν μάχη για να προχωρήσουν στην άντλησή τους. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή νεροποντή που όμοιά τους είχαν ζήσει το 1998 χωρίς όμως, τότε, να υπάρχουν ζημιές της ίδιας έκτασης.

Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε ο δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος καθώς και στελέχη του Δήμου, που μαζί με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους κήρυξε την περιοχή του Ηραίου «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ