23.7.2019 14:03

Σκουπιδότοπος ο δημοτικός χώρος του πρώην χοιροστασίου Γιαμού

Πεταμένα κλαδιά, χόρτα, δημοτικά αυτοκίνητα και βάρκες σε δημόσια θέα

Μπορεί η δημοτική αρχή να εφιστά την προσοχή στους δημότες και να τους προτρέπει να μην στοιβάζουν σε υπαίθριους χώρους χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος της πυρκαγιάς, για την ίδια όμως δεν φαίνεται να ισχύουν οι οδηγίες και τα μέτρα και μια επίσκεψη στο πρώην χοιροστάσιο Γιαμού, νυν δημοτικός χώρος, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Στοιβαγμένα κλαδιά, χόρτα, σκουπίδια, παρατημένα φορτηγά του Δήμου, βάρκες και παλιός φωτεινός διάκοσμος, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό, σε έναν δημοτικό χώρο που απέχει μόλις 50 μέτρα από το Βενζινάδικο Σκουλούδη με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ο συγκεκριμένος δημοτικός χώρος, όπου στεγάζονταν το χοιροστάσιο του Γιαμού, λειτουργούσε παλιά, επί εποχής κοινοτήτων, ως σκουπιδότοπος και ο τότε Καποδιστριακός Δήμος Αγίου Μήνα τον είχε αποκαταστήσει. Τον είχε μάλιστα νοικιάσει για ένα διάστημα σε ιδιώτη και μόλις έληξε η σύμβασή του επανήλθε στον Δήμο Αγίου Μηνά και τον χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικό χώρο.

Με τη συνένωση των δήμων ο δημοτικός χώρος περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Χίου και - όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες -, η Υπηρεσία Καθαριότητας θεώρησε «βολικό» να μεταφέρει εκεί όλα τα κλαδιά και χόρτα που έχει συγκεντρώσει από κλαδέματα και χορτοκοπές, μη σκεπτόμενη ότι διατρέχει κάποιος κίνδυνος και ότι 50 μέτρα παρακάτω λειτουργεί βενζινάδικο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ