27.11.2012 23:43

Σκάλωσε...αλλά προχωράει

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΏΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ 14 ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ

Επιπλέον 14 ιδιοκτήτες εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία μεταγραφής στο Δημόσιο των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου. Ενώ οι υπηρεσίες θεωρούσαν ότι η πρώτη καταγραφή ήταν οριστική, όπως προέκυψε απαιτούνται κάποιες επιπλέον πιστώσεις για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και το έργο της επέκτασης να προχωρήσει. Συνολικά μέχρι σήμερα 86 ιδιοκτήτες έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους.

 

Κτηματολογικός εντοπισμός

Το λάθος διαπιστώθηκε στη διαδικασία του επανελέγχου των Κτηματολογικών Πινάκων που υπέβαλλε τον Ιούλιο του 2012 στο Κτηματικό Γραφείο του δήμου η Κτηματική Υπηρεσία, όπου  διαπιστώθηκε οι χαρακτηριζόμενες ως αδήλωτες έχουν ενταχθεί σε άλλα κτήματα και θα πρέπει να καταγραφούν για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τους.

Πιθανά σήμερα, όπως δηλώνει στον «π» ο υπεύθυνος της Κτηματικής Σπ. Φιλιππίδης «θα κατατεθεί η απαιτούμενη νέα πράξη εγγραφής με παράλληλη ακύρωση της παλιάς για να εκκινήσει η διαδικασία και για τις υπόλοιπες 14», με ότι καθυστερήσεις συνεπάγονται οι νομικές προσφυγές που αναμένεται να κατατεθούν για τη διαμόρφωση των τιμών και την επίλυση πιθανών κληρονομικών διαφορών.

Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση  του έργου με την αποζημίωση και απαλλοτρίωση περίπου 86 ιδιοκτησιών, έχουν καταβληθεί σχεδόν 27.264.664εκ. ευρώ και απομένει η δεύτερη διαδικασία για τις υπόλοιπες 70 περίπου, που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει υπεύθυνα αν γίνει και πότε θα ξεκινήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ