25.9.2014 10:38

Σήμερα το ύστατο χαίρε στον π. Γ. Λιαδή

Κλειστά σήμερα τα γραφεία της Μητρόπολης Χίος

«Να έχουμε την ευχή του και να προσεύχεται για εμάς στον ουρανό».

Με τις κουβέντες αυτές ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Χίου π. Δημήτρης Γεώμελος αναφέρθηκε στην αποδημία του 72άχρονου Πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης μακαριστού Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Λιαδή, που νικήθηκε από τον καρκίνο μετά από άνιση μάχη αρκετών μηνών. Με το θάνατο του μένουν κενές οι θέσεις του Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητρόπολης και του εφημέριου του Αγ. Γεωργίου του Κάστρου.

Ήταν ένας υπηρέτης του Θεού σεβαστός από όλους, κληρικούς και λαϊκούς, διακρινόταν για την προσήλωση του στα ιερατικά καθήκοντα, την ευθύτητα, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του. Ήταν απέναντι  σε αιρετικούς με πράξεις, αλλά χωρίς προσωπικές στοχοποιήσεις.

Λιγόλογος και σοβαρός, η κάθε του λέξη υπογραφή. Τηρούσε αυστηρά τους εκκλησιαστικούς κανόνες και παρήγε μεγάλο κοινωνικό έργο, το οποίο δεν πρόβαλλε ποτέ.

Σπουδές

 Ήταν από τους πιο μορφωμένους ιερείς της εκκλησίας μας. Απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής της Χάλκης και κάτοχος της  έδρας της Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

 Στη Χάλκη ήταν συμμαθητής και καλός φίλος με τον  Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο. Γι’ αυτό ήταν ο πρώτος που ζήτησε και είδε ο Παναγιώτατος  όταν επισκέφθηκε τη Χίο το 1996. Θερμός εναγκαλισμός, αναμνήσεις, φιλοφρονήσεις εκτίμησης, σεβασμού, ανθρώπινης αγάπης.

«Είναι ο καλύτερος μου φίλος», είχε δηλώσει τότε γι’ αυτόν ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Διάκος χειροτονήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1969. Ως εφημέριος ξεκίνησε την ιερατική του διακονία από την εκκλησία του Αγ. Λουκά Λιβαδιών, συνέχισε στην  Ευαγγελίστρια και από τη δεκαετία του 1980 προσέφερε τις υπηρεσίες του στους ενορίτες του Αγ. Γεωργίου στο κάστρο. Αρχιμανδρίτης αναγορεύτηκε το 1994, όταν του έφυγε για το αιώνιο ταξίδι η σεβαστή  του παπαδιά Ευτυχία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 15:00 από τον Άγιο Γεώργιο Φρουρίου. 

Νέος πρωτοσυγκελλεύων 

Όπως έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη Χίου το πρωί της Πέμπτης Πρωτοσυγκελλεύων της Ι.Μ. Χίου ορίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Επιτροπάκης. Παράλληλα ως ένδειξη πένθους τα γραφεία της Μητρόπολης θα είναι κλειστά για σήμερα Πέμπτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ