29.4.2016 23:09

"Σήμερα λιτανεύουν μαζί μας η Αιγνούσα, η Βάτος και η Παναγιά" [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

Στη σκιά των προκλήσεων της Άγκυρας που πλέον εγείρει αξιώματα συνδιαχείρισης στο Αιγαίο αλλά και αμφισβητήσεων της κυριαρχίας της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, τελέστηκε φέτος η καθιερωμένη συνάντηση των επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος αφού προηγουμένως προσκύνησε τον ανδριάντα του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Πλάτων Φραγκιάδη, ανέβηκε στο βήμα της πλατείας Βουνακίου όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Χίος δεν είναι διατεθειμένη να απολέσει την εκκλησιαστική της παράδοση και τα έθιμά της όπως επιδιώκουν κάποιοι.

«Σήμερα λιτανεύουν μαζί μας και τα νησιά μας που ανήκουν στην εκκλησιαστική, τη μητροπολιτική μου περιφέρεια και την Ελλάδα πατρίδα μας. Τα Ψαρά, τα Αντίψαρα, η Αιγνούσα, η Βάτος και η Παναγιά Οινουσσών», είπε ο Μητροπολίτης καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

 Ειδική αναφορά έκανε και στους Μαστιχοπαραγωγούς λέγοντας ότι είναι αυτοί που μετέτρεψαν «το δάκρυ του πληγωμένου σχίνου σε δρόμο ευημερίας, οικονομίας και πολιτισμού». 

Νωρίτερα σε κλίμα κατάνυξης στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου ψάλθηκαν τα εγκώμια του επιταφίου και ακολούθως υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής Χίου και παρουσία αγήματος της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» ο επιτάφιος της Μητρόπολης περιφέρθηκε στα στενά της πόλης για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία Χίου.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του νησιού, την περιφορά του επιταφίου παρακολούθησε και ο Νο2 του Στρατού της Γαλλίας, Στρατηγός Philippe Ponties.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ