14.10.2015 11:17

Το σχολικό σαπίζει στην αποθήκη και οι μαθητές μεταφέρονται με λεωφορείο με προβλήματα!

• ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ

Εξαγριώνεται όλο και περισσότερο η κοινωνία των Καρδαμύλων απ’ την κατάληξη οι μαθητές της περιοχής να μεταφέρονται με λεωφορείο που διαρκώς εμφανίζει προβλήματα, ενώ το ειδικά διαμορφωμένο σχολικό για το συγκεκριμένο σκοπό σαπίζει παροπλισμένο εδώ και καιρό στις αποθήκες του Δήμου.

Με δωρεά της κ. Φιλ. Νοτιά προς τον Σύλλογο Αποφοίτων του Γυμνασίου Καρδαμύλων αγοράστηκε πριν από 8 χρόνια σχολικό λεωφορείο μεταφορικής ικανότητας 20 μαθητών και ενός συνοδού. Το λεωφορείο παραδόθηκε στο Δήμο και μέσω αυτού διακινούνταν με ασφάλεια οι μαθητές. Κάθε θέση διέθετε την ειδική ζώνη, τα καθίσματα ήταν προσαρμοσμένα στη σωματοδομή μικρών μαθητών του Δημοτικού και ο Σύλλογος είχε αναλάβει το κόστος για την παρουσία συνοδού κατά τα δρομολόγια και τη συντήρηση.

Μέσα σε ένα χρόνο όλα ανατράπηκαν. Ο ενιαίος πια Δήμος Χίου μετέτρεψε την άδεια του από σχολικό σε λεωφορείο με δυνατότητα μεταφοράς εργαζομένων του Δήμου (!) και τελικά εκμίσθωσε με τη σειρά του τη δωρεά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Κάπου εκεί ξεκινούν και τα προβλήματα. Το λεωφορείο επέκτεινε τα δρομολόγια του σε όλη τη ζώνη των Καρδαμύλων, παρέχοντας τη δυνατότητα μετακίνησης και σε ενηλίκους, με αποκορύφωμα να εντοπιστεί ουκ ολίγες φορές και σε δρομολόγια μέσα στην πόλη της Χίου, χάνοντας οριστικά τη φυσιογνωμία του ως σχολικό.

«Διασαλεύονταν κατά αυτό τον τρόπο η βούληση της δωρήτριας και κυρίως ο αρχικός σκοπός για τον οποίο αποκτήθηκε», εξηγούν στον «π» ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων κ.κ. Αλ. Καραμούζος και Στ. Ασπιώτης. «Τα παράπονα των γονέων για τις νέες συνθήκες μεταφοράς των μαθητών κορυφώθηκαν και έτσι  απαιτήσαμε από το Δήμο να άρει την παραχώρηση προς το ΚΤΕΛ», συμπληρώνουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ