9.12.2014 17:53

Σχεδόν 1000 οι οικογένειες στα όρια της φτώχειας

ΑΝΟΙΞΕ ΧΘΕΣ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Η σκληρή πραγματικότητα και η απόλυτη αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου σε επίπεδο κοινωνίας, αποτυπώνεται περίτρανα στις λίστες των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου.

Στα πρώτα χρόνια της κρίσης οι οικογένειες  που πληρούσαν τα λεγόμενα κριτήρια ή αλλιώς που βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας, δεν ξεπερνούσαν τις 200.

Κάτι ο στενός κύκλος, η κλειστή  κοινωνίας, οι συστολές, ίσως να οδηγούσαν κάποιους μακριά από την πόρτα του κοινωνικού παντοπωλείου.

Πλέον, έχοντας περάσει πέντε χρόνια μέσα στην οικονομική κρίση με την ανεργία και την ανέχεια να έχουν χτυπήσει τη Χίο, οι όποιες συστολές έχουν πέσει. Η επιβίωση είναι ένας διαρκής αγώνας, ειδικά όταν στην οικογένειας υπάρχουν και μικρά παιδιά. Έτσι, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που αναζητούν μια βοήθεια ακόμη και με τη μορφή των τροφίμων που διανέμει το κοινωνικό παντοπωλείο.

Πρώτη μέρα

Χθες το απόγευμα ήταν η πρώτη μέρα διανομής των τροφίμων στους δικαιούχους που έφτασαν τις 968 οικογένειες, πράγμα που σημαίνει ότι 968 συμπολίτες μας έχουν φτάσει τα όρια της φτώχειας.

Χθες για πρώτη μέρα λειτούργησε το κοινωνικό παντοπωλείο διανέμοντας από 2 τεμάχια ρύζι κίτρινο, 1 τεμ. φακή, ένα πακέτο μακαρόνια, κριθαράκι, ρεβίθια, ρύζι, σάλτσα, λάδι, ζάχαρη και 4 τεμάχια γάλα.

Σταγόνα στον ωκεανό η παροχή αλλά ως φαίνεται δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για τους μεν να τα χάσουν αλλά ούτε και για τον Δήμο να δώσει διανείμει παραπάνω.

Αλλάζει το σύστημα

Από τη νέα χρονιά το σύστημα του κοινωνικού παντοπωλείου θα αλλάξει και θα επιβληθεί το νέο σύστημα που σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου  προβλέπει την απευθείας προμήθειά των προϊόντων από τους δικαιούχους από τα σούπερ μάρκετ ΧΑΡΑ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ