10.9.2014 13:31

«Σεξουαλική αγωγή των ατόμων με αυτιστικές διαταραχές»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΙ ΕΦΗΒΟΥ

Σεμινάριο με θέμα τη σεξουαλική αγωγή κι εκπαίδευση ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος διοργανώνει το Κέντρο Παιδιού κι Εφήβου από την Παρασκευή 10.10 μέχρι και την Κυριακή 12.10

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική «Στην αυλή του κόσμου» Χρυσολωρά 10-12 στο Περιστέρι.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Σεπτεμβρίου ενώ το κόστος είναι 70 ευρώ για τα μέλη ΚΠΕ και 100 ευρώ για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες: Μεννή Αγγελική – Χρήστος Σέρμπος

Τηλ: 210 5789190, email: kentro_imeras@kpechios.gr

Ο στόχος του σεμιναρίου

Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει να συμβάλει στην κατανόηση του κοινωνικού και σεξουαλικού προφίλ των εφήβων και νεαρών ενηλίκων στο Φάσμα του Αυτισμού και να δώσει πρακτικές οδηγίες και λύσεις σε προβλήματα και προκλήσεις, που αφορούν στην σεξουαλικότητα ατόμων με ΔΑΦ. Οι στρατηγικές παρέμβασης που θα αναλυθούν σε αυτό το τριήμερο βασίζονται στις σύγχρονες γνωσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται , όπως Κοινωνικές Ιστορίες, Εικονογραφημένες Συζητήσεις και άλλα εργαλεία βασισμένα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.

Αυτό το τριήμερο απευθύνεται σε Ειδικούς θεραπευτές που ασχολούνται με το Φάσμα του Αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν τις παραμέτρους της σεξουαλικής εκπαίδευσης, στο πλάνο παρέμβασης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ