31.12.2021 14:57

ΣΕΥΙΧ: «Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας»

Την ώρα που δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου.

Την ώρα που όσοι σώθηκαν έχουν αφεθεί στην τύχη τους και μόνο οι νησιώτες έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους.

Αυτήν την ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή άλλου ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή του Θόλους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες που συνεχίζει την υλοποίηση των σχεδίων της ΕΕ. Είναι οι ίδιοι που έχουν δημιουργήσει μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ τα εκατομμύρια προσφύγων, με τους πολέμους που έχουν εξαπολύσει στη Μέση Ανατολή, στην αφρικανική ήπειρο και αλλού.

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όλα τα Σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Χίου, αλλά και την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και με ψηφίσματα και αγωνιστικότητα να μην επιτρέψουμε να φυλακίζονται και να εγκλωβίζονται στην πατρίδα μας οι κατατρεγμένοι της γης.

Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. 

Με τις διεκδικήσεις μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους κυνηγημένοι από πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση κλπ.

Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία, όπως το κάναμε και παλαιότερα. Δεν φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε, δεν εφησυχάζουμε. 

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά. Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.

·Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.

·Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όσες άλλες συμφωνίες τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα.

·Η κυβέρνηση να πιέσει για διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ κι από κει να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους. Δε θέλουμε το Αιγαίο και τη μεσόγειο , θάλασσες νεκρών.

·Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρη στήριξη των νησιωτών. Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Μειωμένος ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ