17.1.2013 17:31

Σέρνεται…

ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Σέρνεται και σπάει τα νεύρα γιατρών και ασφαλισμένων το νέο ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, που έχει τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να προκαλεί την αγανάκτηση των χρηστών και των δικαιούχων αφού επιβαρύνει αντί να απλουστεύει τη διαδικασία της αναβάθμισης  των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ με τη συνεργασία της ΗΔΙΚΑ.

Έτσι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν αποδίδει το πλάνο της  ολοκληρωμένης – υποτίθεται- λειτουργίας  του συστήματος που περιλαμβάνει την καταχώρηση της επίσκεψης στον γιατρό, τη διαχείριση των παραπεμπτικών εξετάσεων και των συνταγογραφιών, τη δυνατότητας απευθείας άντλησης στατιστικών στοιχείων και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της συμπεριφοράς των γιατρών.

Υπέρ, αλλά …

«Το σύστημα έρπει από την πρώτη μέρα», τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Ιφιγένεια Τόπακα, ξεκαθαρίζοντας ότι όλοι οι σύλλογοι είναι υπέρ της λειτουργίας του, αλλά ζητούν να είναι λειτουργικό και να συμπληρωθεί από τη στελέχωση των υπηρεσιών που θα δώσουν τη δυνατότητα στους γιατρούς να δουλέψουν απερίσπαστα και στους ωφελούμενος να εξυπηρετηθούν  γρήγορα. «Μόλις φορτωθεί το σύστημα πέφτει, δεν γνωρίζουμε που οφείλεται αυτό, αλλά είναι γεγονός ότι από τη Δευτέρα έως σήμερα δεν εξυπηρετείται κανένας».

Πρόταση

Ένα προτεινόμενο μέτρο που θα μπορούσε να διευκολύνει τη λειτουργία των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων θα μπορούσε να είναι «η λειτουργία προσωπικού γραμματείας συνταγογραφιών απελευθερώσει τους γιατρούς και θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξετάζουν, αφού απλά μόνο θα σφραγίζουν τις συνταγές που θα γράφουν οι γραμματείες»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ