16.11.2015 17:33

Σεμινάριο για την πρόληψη του καπνίσματος στο σχολικό περιβάλλον

Βιωματικό σεμινάριο για την πρόληψη του καπνίσματος στον σχολικό πληθυσμό διοργανώνει το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Χανδρής» από τις 15:30 έως τις 19:30.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και θα πραγματοποιηθεί 15.30 – 19.30 το απόγευμα.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων για την πρόληψη του καπνίσματος και την προαγωγή της υγείας του σχολικού πληθυσμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου». Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής κος Παναγιώτης Μπεχράκης MD, PhD (McGill), FCCP.

Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση τωνεκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων που θα γίνει μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο βιωματικό σεμινάριο.

Η συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο Γραφείο Συντονισμού και Υποστήριξης του Προγράμματος στο e-mail: smokefreegreece@outlook.com. Επίσης, μπορούν να αποστέλλουν με fax τη σχετική φόρμα που μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα www.smokefreegreece.gr/.

«Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σήμερα, πεθαίνουν παγκοσμίως πάνω από 6 εκ. άνθρωποι το χρόνο από το κάπνισμα, δηλαδή ένας άνθρωπος κάθε οκτώ περίπου δευτερόλεπτα, αριθμός που την επόμενη δεκαετία αναμένεται να αυξηθεί δραματικά», αναφέρει στο σχετικό κάλεσμα το Ίδρυμα.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ