4.2.2015 11:57

Σεμινάρια ζωής για 70 συμπολίτες μας

Διεξήχθη με επιτυχία στις 31/01/15 και 01/02/15 από τις 9:00 έως τις 16:00, στο 4ο γυμνάσιου Χίου το πρώτο διήμερο σεμινάριο αντιμετώπισης πολυτραυματία για επείγουσες περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ειδικότερα, το σεμινάριο αφορούσε τη παροχή βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων με την εφαρμογή πρωτοκόλλων που βασίζονται στις γνώσεις αντιμετώπισης συχνών προβλημάτων για την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση του τραυματία.  Ενός τραυματία ο οποίος μπορεί να βρίσκεται σε απομακρυσμένες περιοχές, σε γήπεδο, σε δρόμο, σε παραλία ή οπουδήποτε ανάμεσά μας.

Το σεμινάριο ήταν εγκεκριμένο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και διεξήχθη από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας(ΕΕΕΠΦ).

Αποτελείτο από 5 σταθμούς δεξιοτήτων:

  1. Ακινητοποίηση πολυτραυματία
  2. Απελευθέρωση Αεραγωγού και Οξυγόνωση
  3. Απεγκλωβισμός πολυτραυματία
  4. Διαλογή (προτεραιότητα αντιμετώπισης ασθενούς σε μαζικό ατύχημα)
  5. Εκτίμηση πολυτραυματία

Από την πλευρά του Νοσοκομείου συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η γιατρος Πατεινιώτη Μαριέττα (Παθολόγος, ERC Course Director) και ο νοσηλευτής των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Τσέτσερης Θεόδωρος (Trainer ERC), ενώ συμμετείχαν οι γιατροί  Διδάγγελος Ματθαίος(Trainer ERC) και Ζερβόπουλος Ανδρέας(Trainer ERC).

Η αντιπροσωπία από την Αθήνα αποτελείτο από 4 άτομα, όλοι μέλη του ΕΚΑΒ Αθήνας όπως επίσης και μέλη της ΕΕΕΠΦ και του ΕΤΙΚ(Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών).

Όλοι οι παραπάνω παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Η μάθηση εστιάστηκε και βασίστηκε στις αρχές της διαδραστικής εκπαίδευσης με σημαντικά μειωμένο χρόνο διαλέξεων και διδασκαλία μέσα από μικρές ομάδες όπου έγινε πρακτική εξάσκηση δεξιοτήτων και σενάρια εξομοίωσης σε ειδικά προπλάσματα.

Το σεμινάριο το παρακολούθησαν συνολικά 70 συμπολίτες μας οι οποίοι είναι έτοιμοι να παράσχουν τις Α΄ Βοήθειες σε συνανθρώπους τους που χρήζουν άμεσης προνοσοκομειακής βοήθειας.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Τα σεμινάρια διοργανώνονται από το Νοσοκομείο και την ΕΕΕΠΦ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ