24.2.2016 8:53

Σε Λιμενικό Ταμείο, Νοσοκομείο, Φαρμακευτικός Σύλλογος

Σειρά συναντήσεων και επαφών είχε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Μηταράκης, χθες αρχικά με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρη, όπου ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «είναι εφικτός στόχος το 2017 να ολοκληρωθεί το master plan του Λιμανιού, ώστε το καλοκαίρι του 2018 να λειτουργήσει το νέο Τελωνείο, στο υπάρχον κτήριο και την παλιά ιχθυόσκαλα. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε στο Νοσοκομείου Χίου, με τη Διοικήτρια, κα Βουτιέρου, τον Οικονομικό Διευθυντή κ.Αβδελιώδη και τους Προέδρους των Νοσοκομειακών Ιατρών, κ. Μαλαφή και του ΣΕΣΝΟΧ, κ. Μαρή, όπου συζήτησαν τα θέματα στελέχωσης και χρηματοδότησης του νοσοκομείου, καθώς και τα θέματα δημόσιας υγείας, ως αποτέλεσμα των μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Μηταράκης τόνισε «είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στη Χίο, ώστε να αποσυμφωρηθεί το Νοσοκομείο. Ειδικά συζητήσαμε και θέματα χρηματοδότησης και ενημέρωσα τους συνομιλητές μου ότι θα καταθέσω ερώτηση για την πορεία της αξιοποίησης του οικόπεδου του Νοσοκομείου και θα στείλω επιστολή στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχου για την πρόταση δωρεάς που είχε υποβληθεί. Είναι απαραίτητο, με κάθε πρόσφορο μέσω να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα στο Νοσοκομείο».

Παράλληλα, χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου. Συζητήθηκαν το ασφαλιστικό και η έλλειψη των ιατρών και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Τέλος, την Κυριακή το βράδυ, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες του νησιού με τους οποίους συζήτησε για το πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός από το μεταναστευτικό, την πτώση των κρατήσεων και την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στα έργα υποδομής στο νησί (αεροδρόμιο, λιμάνι, τελωνείο). Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μετέφεραν την αγωνία τους για την αύξηση του κόστους έκδοσης βίζας που επηρεάζει του Τούρκους επισκέπτες, ενώ ο κ. Μηταράκης τους ενημέρωσε για την αναφορά που έχει καταθέσει για την ανακαίνιση της αίθουσας του Τελωνείου και τις απαντήσεις που έχει λάβει από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ