25.4.2013 10:17

Σε ιδιώτες η χρήση των μύλων στα Ταμπάκικα

Την πολιτική ότι τα μνημεία συντηρεί η εμπορική εκμετάλλευση υιοθετεί σωστά η δημοτική αρχή, αρχής γενομένης από τους μύλους των Ταμπάκικων, καθώς μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δημοπρατήσει τους δύο από αυτούς ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σχεδόν κάθε χρόνο ο Δήμος δαπανά για τη συντήρηση των μύλων σημαντικά ποσά, ως συνέπεια της φθοράς από την ανύπαρκτη χρήση.
 

«Η εικόνα που επικρατεί στους 2 από τους 4 μύλους δεν τιμάει κανέναν. Σκεφτήκαμε να τους αξιοποιήσουμε και να τους μισθώσουμε σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη για να δημιουργηθεί κάποιο καλαίσθητο καφέ. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν και τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογίας», εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης ο Πολ. Λαμπρινούδης.
Αντίθετη άποψη αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις διατυπώνουν με τη σειρά τους οι δύο αντιπολιτεύσεις, που κάνουν λόγο για εμπορευματοποίηση των αξιοθέατων προς λάθος κατεύθυνση.

«Τα αξιοθέατα εξυπηρετούν συγκεκριμένο λόγους, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικούς. Ο δήμαρχος, αντί να τα προφυλάξει και να τα αναδείξει, όπως σωστά έπραξε στην περίπτωση του μύλου του Βροντάδου, έρχεται να τα μετατρέψει σε καφέ», σημειώνει στον «π» ο Στ. Μιχαηλίδης, ενώ στην ίδια κατεύθυνση είναι και η άποψη της Λ.Α.Σ. με τον Μ. Σκούφαλο να προβάλει σοβαρά ερωτηματικά σε ότι αφορά στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ