25.4.2013 10:17

Σε ιδιώτες η χρήση των μύλων στα Ταμπάκικα

Την πολιτική ότι τα μνημεία συντηρεί η εμπορική εκμετάλλευση υιοθετεί σωστά η δημοτική αρχή, αρχής γενομένης από τους μύλους των Ταμπάκικων, καθώς μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δημοπρατήσει τους δύο από αυτούς ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σχεδόν κάθε χρόνο ο Δήμος δαπανά για τη συντήρηση των μύλων σημαντικά ποσά, ως συνέπεια της φθοράς από την ανύπαρκτη χρήση.
 

«Η εικόνα που επικρατεί στους 2 από τους 4 μύλους δεν τιμάει κανέναν. Σκεφτήκαμε να τους αξιοποιήσουμε και να τους μισθώσουμε σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη για να δημιουργηθεί κάποιο καλαίσθητο καφέ. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν και τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογίας», εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης ο Πολ. Λαμπρινούδης.
Αντίθετη άποψη αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις διατυπώνουν με τη σειρά τους οι δύο αντιπολιτεύσεις, που κάνουν λόγο για εμπορευματοποίηση των αξιοθέατων προς λάθος κατεύθυνση.

«Τα αξιοθέατα εξυπηρετούν συγκεκριμένο λόγους, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικούς. Ο δήμαρχος, αντί να τα προφυλάξει και να τα αναδείξει, όπως σωστά έπραξε στην περίπτωση του μύλου του Βροντάδου, έρχεται να τα μετατρέψει σε καφέ», σημειώνει στον «π» ο Στ. Μιχαηλίδης, ενώ στην ίδια κατεύθυνση είναι και η άποψη της Λ.Α.Σ. με τον Μ. Σκούφαλο να προβάλει σοβαρά ερωτηματικά σε ότι αφορά στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ