4.10.2012 18:15

Το ΣΔΟΕ ερευνά Χιώτες εφοριακούς

• ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΧΙΟΥ Ζ. ΚΥΤΡΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

Τάραξε τα νερά της Δ.Ο.Υ. Χίου  η αιφνιδιαστική έρευνα υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι του διευθυντή της Εφορίας και υπαλλήλου της Δ.Ο.Υ. Χίου, έπειτα από καταγγελία ότι διατηρούσαν από κοινού παράνομο φοροτεχνικό γραφείο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Pheme.gr η έρευνα έγινε σήμερα το μεσημέρι.
 
Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με τη συνοδεία αστυνομικών και την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν αρχικά αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του Διευθυντή Εφορίας Χίου, απ’ όπου κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής. «Δεν βρήκαν τίποτα περισσότερο, πέρα από τα σχολικά βιβλία των παιδιών μου», δήλωσε στον «π» ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Χίου, Ζ. Κυτριλάκης, βέβαιος ότι δεν μπορεί να του προσάψουν απολύτως τίποτα.
 
Στη συνέχεια η έρευνα επεκτάθηκε και στην οικία του υπαλλήλου της Εφορίας Χίου Ιωαν. Δημητράκη, στο οποίο – σύμφωνα με το δημοσίευμα – «έκπληκτοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ βρήκαν ένα σύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο διεκπεραίωνε πάσης φύσεως φοροτεχνικά αιτήματα των φορολογουμένων!»
 
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τα δυο στελέχη της ΔΟΥ Χίου να συναινέσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα των διαμερισμάτων τους, ένας εκ των δυο αρνήθηκε να συνεργαστεί! Παρά ταύτα, ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας που επόπτευε των ερευνών έδωσε εντολή στα αστυνομικά όργανα να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος Τόσο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές όσο και τα άλλα ευρήματα που κατασχέθηκαν από τα διαμερίσματα των δυο εφοριακών αναμένεται να αποσταλούν στα επιστημονικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περαιτέρω.»
 
Την έφοδο επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές, αρνούμενες ωστόσο πεισματικά να πουν οτιδήποτε επί του θέματος, διαθέτοντας εντολή να κρατήσουν άκρα μυστικότητα.
 
Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στα στελέχη της Δ.Ο.Υ. Χίου και λογιστές της Χίου, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι τελευταίοι, τα δυο συγκεκριμένα στελέχη δεν έχουν δώσει ποτέ λαβές μέχρι σήμερα, ενώ απέκλειαν το ενδεχόμενο να συντηρούσαν οργανωμένο γραφείο, πέρα ίσως από τη συμπλήρωση κάποιων απλών φορολογικών δηλώσεων.
 
Συμπλήρωναν δε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι δυνατόν να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου μέσα στην Εφορία της Χίου και να ξεκινήσει γαϊτανάκι καταγγελιών, που θα συμπαρασύρει δικαίους και αδίκους. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ